Meditații Estivale Gratuite - Sahaja Yoga: Relaxare și Creștere Spirituală

 

În această vară fierbinte, vă invităm să experimentați GRATUIT Realizarea Sinelui și beneficiile accesării propriei energii Kundalini prin programul nostru de Meditații Estivale Sahaja Yoga. Vă așteptăm în fiecare miercuri, începând cu ora 17:30, la Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București, pentru 75 de minute de relaxare, conectare spirituală și descoperire a unor nestemate ale tezaurului culturii universale.

Sahaja Yoga oferă o cale sigură în căutarea sinelui și stăpânirea de sine, ce aduce echilibru, sănătate, armonie, creativitate și dezvoltare personală. Prin meditație, veți explora inteligența emoțională și veți atinge înălțimi spirituale, contribuind astfel la evoluția personală.

Anul 2023 marchează Centenarul nașterii fondatoarei Sahaja Yoga, Shri Mataji Nirmala Devi, ocazie specială pentru a celebra nu doar acest eveniment unic, ci și fiecare etapă pe care o parcurgem în călătoria noastră interioară.

Intrarea este liberă pentru toți cei interesați să participe și să descopere frumusețea meditației și călătoria spre conștiința de sine și spiritualitate. Vă îndemnăm cu bucurie să ne însoțiți în aceste momente de contemplare și conexiune interioară.

"Meditația vă permite să pătrundeți în profunzimea ființei voastre interioare. Când meditați, sunteți liniștiți, într-o stare de conștiință fără gânduri. Această conștiință se extinde și se deschide. A atinge o astfel de înălțime a detașării și înțelegerii este posibil doar prin meditație. Meditația este singurul mod prin care vă puteți îmbogăți interior cu frumusețea Realității... Nu există nicio altă cale de a pătrunde pe tărâmul Divinului." (Shri Mataji Nirmala Devi)

Nu ratați această oportunitate de a vă conecta la comorile voastre interioare și a experimenta pacea meditației Sahaja Yoga.

Vă așteptăm cu drag!

Detalii: https://www.facebook.com/yoga.Bucuresti

#meditatie #centenar #sahajayoga #cultura #spiritualitate #evolutie #echilibru #ShriMatajiNirmalaDevi #timpliber #yoga #gratuit

 

 


UN RECVIEM GERMAN PE MALURILE TAMISEI

Sâmbătă, 10 iunie 2023, ora 19.30, Orchestra și Corul Societății Muzicale din Abingdon au susținut un concert al cărui program a cuprins poemele simfonice Vyšehrad și Vltava din Ma Vlast de Bedřich Smetana și tulburătorul Recviem German de Johannes Brahms, care i-a avut ca soliști pe soprana româncă Cleopatra David și pe baritonul britanic Jack Lawrence Jones. Concertul a fost realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra. 

Capodoperă a muzicii vocal-simfonice, Un Recviem German de Johannes Brahms a avut premiera sub bagheta compozitorului în Vinerea Mare a anului în 1868, la Catedrala din Bremen. Această lucrare impresionantă, scrisă pentru bariton, soprană, un cor masiv și cu o orchestrație bogată,  îmbină pasaje solemne și dramatice cu momente de serenitate și introspective. Un exemplu al sublimării durerii personale prin muzică, întrucât Brahms l-a compus în memoria mamei sale și a lui Robert Schumann,  recviemul folosește ca text pasaje din Biblia tradusă de Luther în germană

Societatea Muzicală din Abingdon a fost constituită în anul 1946, însă tradiția muzicală a orașului este consemnată în cronici de la începutul secolului al XX-lea. Printre artiștii prestigioși care au colaborat cu orchestra societății se numără dirijorul Ernest Read, tenorul Robert Tear, violonistul Ralph Holmes, flautista Hilary du Pré, pianistul Jack Gibbons  sau baritonul Henry Herford. Concertul din 10 iunie a avut loc la Biserica St. Helen din Abingdon. Situată pe malul Tamisei, catedrala este o bijuterie arhitectonică cu o istorie de aproape un mileniu, un exemplu remarcabil al stilului gotic timpuriu.

Muzician, eseist, Cleopatra David a obţinut titlul de Doctor cu o lucrare despre compozitori ai secolului XX inspiraţi de cultura şi muzica indiană realizată sub îndrumarea compozitorului Octavian Nemescu la Universitatea Națională de Muzică București. Activitatea sa profesională se desfăşoară în domeniul interpretării muzicii de cameră și de operă; a cântat sau susținut masterclassuri în România, Franța, Italia, Finlanda, Armenia și India. A susținut prezentări la conferințele: World Music Conference din Marea Britanie (Wolverhamption și Birmingham 2017 - 2021), Conferința Internațională Studii indiene şi perspective româneşti. (Biblioteca Națională, București 2022) și în cadrul Internațional Internship University (online 2022). 

#concert #cooperare #vocal-simfonic #cleopatradavid #icr #muzicaclasica #classicalmusic #sacredmusic #orchestra #operasinger #choralmusic #recviem

 

Ştiri

24.03.2021 21:54
  Cântăreții de operă sunt alături de bolnavii de Covid-19, sprijinind recuperarea acestora...
22.02.2021 14:43
Culture KIrC Fest va avea loc online în perioada 23 – 25 februarie 2021 și constă dintr-o serie de...
12.02.2021 12:45
Formularele se pot depune sau trimite la ANAF până la data de 25 mai 2021 Dragi prieteni, va...
09.12.2020 14:35
Cea de a patra ediție a World Music Conference, organizată de British Carnatic Choir, Consulatul...
27.11.2020 14:02
Pe 29 noiembrie  2020, ora 18.00, nu lăsăm muzica să tacă!     Ajuns la cea de a...
29.10.2020 12:53
Concursul are loc online. Data limită:  20 noiembrie  2020   Ajuns la cea de a 12-a...
20.06.2020 00:00
Noile formularele se pot depune sau trimite la ANAF până la data de 30 iunie 2020   Dragi...
18.07.2019 20:15
Formularele se pot depune sau trimite la ANAF până la data de 31 iulie   Am reusit să ne...
27.03.2019 16:28
 Închiderea Festivalului Primăvara Spiritului   Sâmbătă, 30 martie 2019, ora 11, la...
20.03.2019 14:24
În 23 martie 2019, ora 11, la Biblioteca Mihail Sadoveanu din București, va avea loc un concert...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Galerie Foto: Home

Echipa noastră

Muzician, eseist, Cleopatra David a obţinut titlul de Doctor cu o lucrare despre compozitori ai secolului XX inspiraţi de cultura şi muzica indiană, lucrare realizată sub îndrumarea compozitorului Octavian Nemescu. A făcut un stagiu de cercetare în India, unde a studiat muzică clasică indiană,...

Newsletter

Pentru a fi la curent cu activitatea noastră, scrieți adresa de email în spațiul de mai jos:

Contactati-ne