Soprana Cleopatra David – artist în rezidență la Summitul European Regions for Smart Communities

08.05.2021 14:29
Summitul European Regions for Smart Communities se desfășoară în perioada 3 – 9 mai 2021 și constă dintr-o serie de dezbateri, prezentări și concerte online și live, podcasturi și evenimente de networking.  Summitul are loc în format hibrid în Évora (Alentejo, Portugalia) în cadrul Președinției portugheze a Consiliului Uniunii Europene.

Summitul dezbate realizările proiectului Smart Communities și creează oportunități pentru coperare reciprocă, adunând împreună lideri regionali din toată Europa. Printre invitații acestui summit se numără Apostolos Tzitzikostas, Președinte al Comitetului European al Regiunilor, E.S. Luminița Odobescu, Ambasador, Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană, Barbara Stacher, Direcția generală de cultură și educație din cadrul Comisiei Europene etc.

Manifestările culturale includ recitaluri și concerte ale artiștilor rezidenți ai proiectului European EUbyLakes, care s-a desfășurat în perioada 9 mai – 6 iunie 2020.  Soprana Cleopatra David a fost unul dintre rezidenții proiectului EUbyLakes, unde a obținut Premiul I.

Recitalul sopranei românce acompaniată de pianistul Ieronim Buga a avut loc în regim de streaming în data de 5 mai 2021 la ora 20.00, ora României.

Evenimentele sunt transmise live pe

https://www.youtube.com/channel/UCv4MX6fMQcbvZ9Vq7eyUSVA

Detalii https://www.eu-smart.community/

 

Muzician, eseist, Cleopatra David a obţinut titlul de Doctor cu o lucrare despre compozitori ai secolului XX inspiraţi de cultura şi muzica indiană. A făcut un stagiu de cercetare în India, unde a studiat muzică clasică indiană, stilul Carnatic. Activitatea sa profesională se desfăşoară în domeniul criticii muzicale dar şi al interpretării muzicii de cameră și de operă. A cântat și susținut masterclassuri în România, Italia, Finlanda, Armenia și India. A organizat proiectele: Turneul Național Comorile Persiei, anul Tagore. 100 de ani de la decernarea Premiului Nobel, Stagiunea de concerte Sangit Chamber Ensemble 2013- 2019, Glorie Mamei - 2015, Festivalul Primăvara Spiritului 2016-2019 , coorganizator pentru Atelier de meditaţie la Biblioteca Metropolitană, şi Junge Talent Masterclass, 2016 împreună cu Los Angeles – Moscow Music School şi Austrian Imperial Arts.

Ieronim Buga este absolventul Academiei de muzică Bucuresti, secţia Dirijat Cor Academic şi secţia Pian. Din 1994, este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene, Filarmonica "George Enescu", Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Camera "Madrigal". A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.

 

 

Contact