Soprana Cleopatra David – artist în rezidență la Festivalul Internațional KIrC Cultural Fest

22.02.2021 14:43

Culture KIrC Fest va avea loc online în perioada 23 – 25 februarie 2021 și constă dintr-o serie de dezbateri, concerte online și live, podcasturi, interviuri.  Festivalul este o continuare a dialogului cultural și social inițiat în timpul rezidenței artistice din cadrul proiectului EUbyLakes, care s-a desfășurat în perioada 9 mai – 6 iunie 2020.  Soprana Cleopatra David a fost unul dintre rezidenții proiectului EUbyLakes, unde a obținut Premiul I.

Recitalul sopranei românce acompaniată de pianistul Ieronim Buga va putea fi urmărit în data de 25 februarie la ora 17.20, ora României.

Printre invitați, se numără Mariachiara Esposito, ofițer al Comisiei Europeane pentru Politici Culturale, Patrimoniu, Inovare și Cercetare, Ivana Bestvina Bukvić, Director al departamentului de Cultură, Media și Management al Univesității Juraj Strossmayer din Osijek, Louise Haxthausen, reprezentant UNESCO Maria da Graça Carvalho, europarlamentar, Lluís Bonet, coordonator Erasmus al Universității din Barcelona etc.

Pentru a putea urmări evenimentele festivalului,  este necesara înscrierea online la acest link

https://www.eventbrite.co.uk/e/cultural-kirc-fest-the-new-european-bauhaus-tickets-140286068407

Detalii https://festival.eurolake.eu/#/

Culture KIrC Fest  este o ințiativă a Municipalității din Reguengos de Monsaraz (Portugalia)  în colaborare cu  Institutul European pentru Inovare și Tehnologie, Iradiare Science for Evolution și multe alte instituții și organizații europene, cofinanțat de programul Europa pentru Cetățeni al Comisiei Europene și produs de Invisible City

Muzician, eseist, Cleopatra David a obţinut titlul de Doctor cu o lucrare despre compozitori ai secolului XX inspiraţi de cultura şi muzica indiană. A făcut un stagiu de cercetare în India, unde a studiat muzică clasică indiană, stilul Carnatic. Activitatea sa profesională se desfăşoară în domeniul criticii muzicale dar şi al interpretării muzicii de cameră și de operă. A cântat și susținut masterclassuri în România, Italia, Finlanda, Armenia și India. A organizat proiectele: Turneul Național Comorile Persiei, anul Tagore. 100 de ani de la decernarea Premiului Nobel, Stagiunea de concerte Sangit Chamber Ensemble 2013- 2019, Glorie Mamei - 2015, Festivalul Primăvara Spiritului 2016-2019 , coorganizator pentru Atelier de meditaţie la Biblioteca Metropolitană, şi Junge Talent Masterclass, 2016 împreună cu Los Angeles – Moscow Music School şi Austrian Imperial Arts.

Ieronim Buga este absolventul Academiei de muzică Bucuresti, secţia Dirijat Cor Academic şi secţia Pian. Din 1994, este angajat ca artist liric şi artist instrumentist în cadrul mai multor instituţii culturale bucureştene, Filarmonica "George Enescu", Orchestra Naţională Radio, Corul Naţional de Camera "Madrigal". A participat la numeroase turnee în Spania, Germania, Danemarca, Elveţia. Are o bogată activitate de pianist acompaniator şi este membru al mai multor ansambluri camerale.

 

Contact