În birou cu Bach

12.03.2024 14:08

A trecut o lună de când a avut loc premiera spectacolului Bach, colegul de birou, unde regizorul Alexandru Pătrașcu a reunit cantatele BWV 211 și 212 într-o dramaturgie unică, inspirată atât de libretele lucrărilor, dar și de realitatea imediată.

 

Într-o clădire de patrimoniu din sectorul 2 (Casa Bolintineanu), locul unde se întrunește comunitatea antreprenorilor români (Romanian Business Club), echipa care a realizat producția independentă de operă La Serva Padrona în anul 2022 a venit cu un nou proiect, în în parteneriat cu Institutul „Goethe” și postul Radio România Muzical.

 

Cu un titlul situat la granița dintre teaser și spoiler reprezentația a folosit resursele muzicale și umorul textelor scrise acum 300 de ani într-o construcție nouă, originală și care tratează realitatea socială a anului 2024.

Dar mai multe despre cum a fost spun cronicile apărute, pe care vă invităm să le răsfoiți.

Ne vom revedea curând !

„Nu știu alții cum au fost, dar pe mine m-a prins jocul acesta. După spectacol, nu mi-am dorit nimic mai mult decât să savurez o cafea bună și cred că a fost una dintre cele mai „armonioase” cafele de care am avut parte; era de parcă mi-aș fi băut cafeaua cu colegul meu de birou, Bach.”

 

Călin Hera: Am fost la „Bach, colegul de birou”. De la BWV la BMW

https://calinhera.com/2024/02/16/am-fost-la-bach-colegul-de-birou-de-la-bwv-la-bmw/

 

 

„Ovațiile la scenă deschisă au subliniat reușita reprezentației, care a umplut de bucurie sufletele spectatorilor. Casa Bolintineanu, deși un spațiu impropriu pentru manifestări culturale de un asemenea calibru, s-a străduit să fie o gazdă primitoare și a fost înnobilată de acest eveniment.”

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România: Bach, colegul de birou” – comedie din muzică de Bach, de mare succes, la Casa Bolintineanu

 

https://uzpr.ro/06/02/2024/bach-colegul-de-birou-comedie-din-muzica-de-bach-de-mare-succes-la-casa-bolintineanu/

 

În interpretarea lor, soliștii vocali din spectacolul Bach, colegul de birou, au reușit să îmbine rigoarea muzicii Baroce (ritmul și tempo-ul părților, unde rolul violoncelului a fost unul de ordonator), cu umorul situațiilor. (Marcel Frandeș, Premiera teatrului muzical Bach, colegul de birou, la Casa Bolintineanu - The Villa din București.)

 

 

Marcel Frandeș: Premiera teatrului muzical Bach, colegul de birou, la Casa Bolintineanu - The Villa din București.

https://agenda.liternet.ro/articol/28414/Marcel-Frandes/Premiera-teatrului-muzical-Bach-colegul-de-birou-la-Casa-Bolintineanu-The-Villa-din-Bucuresti.html

Contact