CORUL CANTUS DOMINI

Corul bărbătesc CANTUS DOMINI a apărut din inițiativa unor iubitori de muzică, tineri de formație teologică și/sau muzicală. Astfel, membrii acestui cor sunt doctoranzi, masteranzi şi studenţi teologi, majoritatea absolvenţi ai Sminarului Teologic din București dar şi actuali elevi seminarişti. Caracterul muzicii interpretate este, în mare parte sacru, dar repertoriul corului este unul variat, cuprinzând atât muzica de tradiție folclorică românească precum şi muzică din repertoriul coral internaţional (muzică sacră şi profană).
Denumirea corului „CANTUS DOMINI” a fost dată de către Arhid. Prof. Dr. Răzvan-Constantin ŞTEFAN, profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din Bucureşti, dirijorul corului si Director artistic, având şi calitate de "membru de onoare" al Asociatiei CANTUS DOMINI. 
In baza unui acord de parteneriat incheiat cu Asociația Studenților Teologi Ortodocși din Bucuresti (A.S.T.O.) in anul 2013, Corul bărbătesc CANTUS DOMINI si-a desfăşurat activitatea sub numele de „...afiliat A.S.T.O.” până în vara anului 2016 (sfârşitul anului universitar). În prezent, Corul CANTUS DOMINI se află sub coordonarea administrativă a Asociaţiei Culturale a Corului Bărbătesc „CANTUS DOMINI”, entitate cu forma juridică. Conducerea Asociaţiei formată din 5 membri (fondatori) este si conducerea administrativa a Corului.
Până în prezent, Corul bărbătesc CANTUS DOMINI - care este membru in Asociaţia Naţională Corală din România (ANCR) - şi-a construit un palmares notabil, printre care amintim:
Marele Premiu la Festivalul „Prietenii Bulgariei” – Albena, Iunie 2011; Două medalii de argint la World Choir Games – Cincinnati-Ohio, Statele Unite ale Americii, Iulie 2012; O medalie de Argint la European Choir Games – Graz, Austria, Iulie 2013.
Anul 2014 a fost încununat prin obţinerea Locului I - medalie de aur şi Cupă la categoria Coruri bărbăteşti în cadrul evenimentului Istanbul International Chorus Competition & Festival, Turcia, 21 - 26 Iulie. Bucuria momentului a fost dublată de participarea Corului la Liturghia de la Biserica „Sfânta Muceniţă Paraschevi“ a comunităţii româneşti din Istanbul în prezenţa Sanctităţii Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic şi a înalţi demnitari ai celor două State.
Invitarea Corului pentru a concerta pe scene renumite ale Bucureştilor precum şi în ţară dar şi în alte aşezăminte culturale, amintind aici: Biblioteca Academiei Române, scena Studioului „Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române sau Ateneul Român, nu a reprezentat altceva decât o recunoaştere a formației în galeria renumitelor formații corale bucureștene.
Corul bărbătesc CANTUS DOMINI, în stagiunea 2014-2015, a primit o distincţie înaltă şi mai ales onorantă prin acordarea Diplomei Omagiale şi a Medaliei comemorative “Sfinţii Martiri Brâncoveni” de către Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de 7 octombrie 2014.
Ca o încununare a celor amintite mai sus, anul 2015 a fost marcat prin participarea Corului CANTUS DOMINI la Concursul Internaţional Coral de Muzică „Singing World”, Sankt Petersburg-Rusia, 31 iulie-05 august, unde a obtinut trei premii după cum urmează: medalia de aur la secţiunea coruri pe voci egale, medalia de argint la secţiunea coruri de cameră şi premiul afecţiunii din partea publicului, obţinut prin votul publicului în cadrul rundei pentru Grand Prix. Participarea la acest eveniment a fost posibilă cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Universităţii din Bucureşti.