Dumnezeu ne-a dăruit pe Maria ! Spectacol și vernisaj închinate Nașterii Sfintei Fecioare Maria, Mângâietoarea și Prea-Curata Maică a lui Dumnezeu-Mântuitorul

23.08.2017 15:10

În data de 3 septembrie, la ora 11.30 (după Liturghie), va avea loc la Biserica 'Sfânta Fecioară Maria' din Strada Stan Județu, Nr. 6, București, (cartier Titan), un spectacol de muzică și poezie dedicat Sărbătorii Nașterii Sfintei Fecioare și vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Valeriu Stoica.

 

Vor interpreta:

 

Ioana Marin — solistă de muzică tradițională

 

Cleopatra David — soprană

 

Daniela Micu — poetă

 

În program: lucrări de Fr. Schubert, G. Rossini, J. Brahms, G. F. Handel, poezie și imnuri creștine

 

Organizator: Preot Paroh Ioan Țeugea

 

Curatorul expoziției: Ioana Marin

 

Spectacolul reunește imaginea, sunetul și cuvântul într-un produs cultural original, la care contribuie artiști din diferite zone: pictură, literatură, muzică clasică, folclor. Regizorul acestui spectacol este pictorul Valeriu Stoica.

 

Artistul plastic Valeriu Stoica s-a născut la 20 iunie 1952, în satul Movila, județul Ialomița. A studiat iconografia bizantină românească. Acesta a realizat numeroase icoane pe lemn, picturi murale și a restaurat pictură bisericească. Dincolo de hotare, pictorul a pus bazele unor expoziții deosebite în Belgia, Spania, Germania și anul acesta la Montreal, în Canada. A pictat numeroase biserici din Capitală și din țară. A fost director al Clubului Republica și a condus Cercul de pictură, ceramică și artă populară 'Dejunul pe iarbă' patronat de Muzeul Național de Artă și Muzeul Municipiului București, unde au participat artiști consacrați, meșteri populari și tineri afirmați ulterior în țară și străinătate. A organizat tabere de creație precum cele de la Gura Portiței, Remetea-Chioarului — Maramureș, Sulina, Slănic Prahova, Insula Mare ș.a.

Contact